Jak zrušit (smazat) účet na Facebooku

Počítače, mobily

Přidal Kamileeeeek, dne 28. 11. 2017,  0x

Jak zrušit (smazat) účet na Facebooku

Nejoblíbenější sociální sítí je zcela určitě Facebook. Po celém světě jej s nadšením využívají miliony lidí. Pro někoho však FB představuje příliš velký zásah do soukromí a nevýhody převažují nad výhodami. Zrušit profil na Facebooku však nemusí být tak jednoduché, jak by se mohlo zdát.

Kolik znáte lidí ve svém okolí, kteří nikdy neměli profil na FB nebo jej zrušili? S největší pravděpodobností půjde o pár jednotlivců. V dnešní době FB představuje úzké propojení s celým světem.

Proč je Facebook fajn a proč ne

Prostřednictvím FB můžete jednoduše sdílet své zážitky, fotografie i názory. Pro spousty lidí je FB něco jako online fotoalbum obohacené o další možnosti jako označení míst, osob, popisky, komentáře apod. Na FB se také můžete dozvědět spousty dalších informací. Facebook je prostě takové ohromné “tržiště” informací.

Na druhou stranu je Facebook používán jako místo pro inzerci a propagaci nejrůznějších výrobků a služeb. Mluví se také o příliš velkém zásahu do soukromého života a možnosti sledování uživatelů FB. Pro některé lidí se prostě Facebook stal něčím, co odmítají podporovat. Proto se jej rozhodnou zrušit.

Profil na FB lze deaktivovat i zrušit

Chcete-li zrušit svůj profil na Facebooku, máte 2 možnosti. Můžete jej deaktivovat nebo úplně smazat. V prvním případě svůj profil pouze “zneviditelníte” a na FB se můžete znovu kdykoliv “zviditelnit”. V případě druhém účet na FB definitivně odstraníte a vrátit se budete moci ale pouze pod jiným názvem. Stejné jméno profilu není možné použít opakovaně.

1. Deaktivace profilu na Facebooku

Deaktivovat profil na FB je snadné. Po otevření FB kliknete úplně vpravo na šipku. Rozbalí se vám menu, v jehož dolní částí zvolte “Nastavení”. V sekci “Obecné” vyberte “Správa účtu” a klikněte na odkaz “Upravit”. Na výběr dostanete možnosti, mezi nimiž zvolíte a potvrdíte odkaz “Deaktivace účtu”.

Nyní jste profil na Facebooku úspěšně deaktivovali - vypnuli. Všichni vaši přátelé zmizí, stejně jako vy zmizíte z jejich seznamu kontaktů. Vymaže se také většina obsahu, který jste na FB sdíleli včetně vaší fotografie. Na Facebooku vás nikdo nenajde až do chvíle, kdy se znovu přihlásíte a svůj účet tak aktivujete.

Deaktivací váš účet nezmizí úplně. Pouze nebude vidět. Veškeré informace zůstanou uložené na serverech Facebooku.

2. Trvalé odstranění profilu na Facebooku

Smazat všechny stopy po svém profilu na FB na trvalo je mnohem delší. Nejprve musíte svůj účet deaktivovat (viz. výše). Teprve poté na vaši žádost začne probíhat proces odstranění všech osobních dat, která může trvat až 90 dní.

Odkaz pro úplné odstranění profilu je šikovně skrytý, přímo je najdete zde pod odkazem facebook.com/help/delete_account. Než potvrdíte proces odstranění účtu, stáhněte si všechna data, která jste kdy na FB nahráli. Pak už jen musíte párkrát své rozhodnutí potvrdit, znovuzadat heslo, opsat captchu a je to.

Pozor! Po smazání profilu na FB nezmizí úplně vše. To se týká zejména zpráv odeslaných na Messengeru, které jsou součástí profilů jiných osob.




Komentáře:

Pro přidání komentářů je potřeba se přihlásit .

Nenacházejí se zatím žádné relace v databázi.